søndag 22. mai 2011

Kjempe god lavkarbo pizza...

Hei igjen !!
Nå begynner det å bli en stund siden forgie innlegg. Holder forsatt på med eksamen. Denne gangen er det tverrfaglig drama, musikk og formings eksamen. Den varer i nærmere tre uker, så her fyker dagene. Gleder meg vanvittig mye til sommerferien. Å være student i en alder av 35 år er tungt, men også veldig kjekt. Går i en flott klasse, med mange herlige damer. Selv om jeg gleder meg til å bli ferdig, så kvir jeg meg til den dagen jeg ikke skal gå i den flotte klassen.
Ja, ja nok om skole. Dere forstår sikkert at tiden til interiørblogging ikke står øverst på prioriteringslisten nå i eksamenstiden. Men lover jeg skal komme sterkt tilbake. Tenkte jeg kunne dele oppskriften på lavkarbopizzaen jeg laget i går. Har savnet pizza, så nå tenkte jeg at det var på tide å lage en jeg også kan spise. Har liksom sett for meg at det var mye styr med å lage lavkarbo bunn, men det var faktisk mye lettere enn forventet. Laget bunn av mandelmel, og den smakte fortreffelig. Anbefaler den på det varmeste...






Oppskrift på bunn ;
1 ss smør
2 1/2 dl mandel mel
1/2 ts fiberhusk
1/2 ts salt
ca 1 - 1 1/2 dl vann
1/2 ts bakepulver
1 egg

Smelt smøret i en panne. Bland inn alle ingrediensene, mens du rører. Konsistensen skal være som en tykk røre. Hvis den blir for tykk blander du bare i litt mer vann. Smør røren utover et bakepapirkledd stekebrett. Stek bunnen i ca 7-10 min på 225 grader. Bunnen skal være gyldenbrun på farge.
Ha pizzafyll på etter smak, og sett den tilbake i ovnen. Jeg laget pizzafyll med kjøttdeig, pølse, løk, champingong, pizzasaus, og ost. Brukte pizzasaus på glass, men husker dessverre ikke hvilke merke. Pizza ble i hvertfall god !! Ekstra god var den med med salat, rømmedressing, og en kald Grevens pærecider :)
Da ønsker jeg alle dere lykke til med pizzaen :) Håper den smaker....
Ha en flott søndagskveld ! Klem Merete

lørdag 7. mai 2011

Deilig lavkarbo "riskrem"...

Hei igjen !

Etter en tøff uke tenkte jeg at i kveld skal jeg kose meg med noe godt. Prøver å lese til eksamen, men det er fryktelig vanskelig å få tingene til å sitte. Det er helt pyton å være "lenket" til bøkene når solen skinner ute, og gradestokken er på 20 +. Tenkte at jeg skulle trøste meg med noe godt til kveld i dag. Har derfor laget meg en deilig lavkarbo "riskrem". Har holdt meg unna karbohydratene de siste ukene, og det fungerer veldig fint. Problemet er at jeg ikke kan spise ris, og jeg som elsker riskrem. Fant en oppskrift på "riskrem", laget med cottange cheese. Yummy !! Den var kjempe god, og jeg anbefaler å prøve den om du spiser karbo, eller ikke.


Oppskriften er som følger :

1 pk kremfløte
1 beger cottange cheese
Søtningsmiddel, enten sukrin eller splenda
Mandel dråper og vanilje essens

Rød saus

Frosne jordbær
Sukrin eller Splenda

Visp kremen, og tilsett søtningsmiddel, mandeldråper og vaniljeessens, etter ønsket mengde. Rør deretter inn cottange cheesen i ønsket mengde, med en sleiv.

Bland tinte bær, og søtningsmiddel sammen. Bruk stavmikser til å mose bærene til saus.

Da er desseren klar til å spises :) Enjoy !!!
Ønsker alle en flott lørdagskveld !!!
Klem Merete

fredag 6. mai 2011

Ord til ettertanke...

Hei igjen !
Nå er jeg tilbake til den stressende hverdagen, og tiden til å blogge blir knapp. Jeg holder på å lese til RLE eksamen på mandag. Døgnet skulle vært dobbelt så langt, slik at jeg rakk over alt jeg har lyst til å gjøre. Den siste uken har vært en tung uke for meg. Jeg skrev i forgie innlegg om en venn, som mistet sin kjære sønn på 23 år. Dette har preget hele uken min, og det har vært vanskelig å konsentrere seg om å lese til eksamen. Jeg har tenkt så mye på familien hans. Det er så meningsløst når en ung flott mann går bort i sin beste alder. I dag har jeg vært i begravelsen. Jeg kjente han ikke selv, men jeg gikk for å vise min støtte til familen. Det var en flott begravelse, men det var også fryktelig trist. Jeg føler så inderlig med dem alle sammen.
Det minner meg om at vi må ta vare på hverandre, og være gode med hverandre den korte tiden vi har her på jorden. Livet er en gave til låns på ubestemt tid. Nyt det, og bruk det mens du ennå får bli.




Denne dekorasjonen laget jeg til de pårørende i går. Det var godt å få gi de en klem, og litt blomster. Det var en god følelse å vise min omtanke, og få sagt hvor inderlig mye jeg bryr meg. Jeg oppfordrer alle dere som leser dette innlegget, om å ta disse ordene til ettertanke. Gi dem du er glad i en klem, og fortell at du er gald i de. Ingen vet hva morgendagen bringer. Vis at du bryr deg, og setter pris på menneskene i livet ditt <3
Ha en flott helg ! Klem Merete