onsdag 30. mars 2011

Min loftstue

Hei igjen !
Føler at jeg ikke strekker helt til nå for tiden. Skulle ønske døgnet var noen timer lengre, for det er så mye jeg har lyst til å skrive om, men ikke får tid til. I kveld gir jeg blaffen i tidsklemma, og tar meg tid til å vise dere loftstuen vår. Her i huset går det meste i hvit, men på loftet har vi vært litt vågal og tapetsert med en mørk lilla tapet. Håper dere liker den :)




Dette bordet var opprinnelig et skrivebord, som jeg kappet bena på. Malte det i hvit og sort, og festet en stickers på bordplaten. Dermed fikk vi nytt bort i perfekt størrelse :)




Den gamle kofferten ble malt hvit, og inneholder nå forskjellig "ting og tang".


Deilig med peis, selv om den går på støm :)




Denne lille lysekronen var en av helgen loppis kupp :)




Krukken var opprinnelig grå, men fikk seg noen støk med hvit maling.




Håper dere likte loftstuen vår.
Ha en strålendes kveld !
Klem Merete

søndag 27. mars 2011

Hvordan snøen fikk farge..


Hei igjen !
For hver dag som går kommer vi et steg nærmere våren. Synes det har vært en lang vinter, og jeg gleder meg umåtelig mye over alle vårtegnen jeg ligger merke til i naturen. I hage min er vårens aller første blomster, snøklokkene begynt å titte opp av jorden. Er så glad i denne lille vakre blomsten. Herlig å se at nå nærmer vi oss vår, sol og sommer med stormskritt. Det er lykke det ! Som en liten hyllest til et av vårens første vårtegn vil jeg dele en søt liten historie med dere om denne vakre blomsten.


Hvordan snøen fikk farge
 
Den gang Gud Fader skapte verden og fargene ble til var det sommer, og ingen tenkte på snøen. Englene hjalp til, og så ble gresset grønt, rosene røde og himmelen blå. Smørblomstene ble gule, og ekornet brunt. Og alle var glade. Men som året snudde,og snøen kom dalende- Ja, da var han fargeløs, og nesten ikke til å få øye på. Da gikk snøen til Gud Fader og spurte om det var mening om han skulle gå usett gjennom verden ?
Nei, det hadde vår Herre ikke tenk, men nå hadde han delt ut alle fargene. Snøen fikk gå ut i verden og spørre om noen var godhjertet nok til å dele fargene sine med ham.
Snøen vandret, og vinden bar han. Først kom han til rosen, for han mente det måtte være gjevest å være rød.
- Gjeve rose, vil du dele farge med en som ikke har, og ingen kan se ? Spurte snøen.
Kalde snø, du som biter i både blad og knopp, kom ikke nær meg, sa rosen.
 Og snøen vandre bedrøvet videre like fattig som han kom.
Da fikk han øye på noen smørblomster, som sto og glodde i en eng.
- Vil dere dele litt farge med en som ingen har, og som ingen ser ? spurte snøen.
- Vi er ikke gulere enn at vi trenger det selv. Du som har så kalde klør, kan være glad for at ingen ser deg, sa smørblomstene. Snøen måtte gå like fattig som han kom.
Om litt fikk snøen se noen blåklokker, som sto i en bakke.- Vil dere dele litt fargen med en som ingen har, og ingen ser ? Spurte snøen.Men da blåklokkene hørte hvem det var bøyde de seg ned i gresset. Snøen forsto at her var det heller ingen farge å hente.
Slik vandret han fra blomst til blomst. Overalt fikk han samme svar : Han som var så full av frost måtte bare se å komme seg unna. Han spurte både steiner, gress, skyer og mennesker og dyr. Men ingen ville dele med ham. Til slutt hadde han spurt alle ting i hele verden. Bare en liten blomst var igjen, og den var hvit.
- Du er den siste jeg kan spørre i hele verden, sa snøen. Det er vel ikke å vente at du vil dele farge med en som er så kald som meg, sa snøen. - Men den lille hvite blomsten svarte ikke som alle de andre.
- Tar du til takke med å bli hvit, kan det vel bli en råd. sa den lille blomsten.
- Ille måtte det stå til i Guds skapning om ingen hadde godhjerte til å dele med andre.
Dermed skavet den av litt hvit farge, og ga det til snøen. Og slik gikk det til at snøen fikk den reneste og lyseste fargen i hele skapningen. -Snøen sa til blomsten- som takk skal for gaven skal du være den første blomsten som vokser opp om våren. Om du så vokser rett opp, gjennom meg, skal jeg ikke gjøre deg noe vondt.
Også menneske er glade i denne blomsten, som de kaller snøklokke. Om du ser godt etter, ser du at den har en liten grønn flekk i tuppen av de hvite klokkene. Det var fordi den gav litt av fargen sin til snøen.
Ha en flott søndagskveld.
Klem Merete
 
 
 

tirsdag 22. mars 2011

Vennesalg...

Hei alle sammen !
Jeg var på vennesalg hos Kid i forgie uke. Der var det 40% på alle varer. Me like :) Kjøpte meg en deilig stor pute, og et nydelig strikket pledd. Herlig med salg. Angrer på at jeg ikke kjøpte mer. Er så gøy å få mye ut av pengene. Eller hva synes dere ?


Likte så god sølv detaljene i puten ..


Betalte bare 200 kr for dette flotte pleddet.
Lucky me :)


Nå skal jeg gå en liten tur med hunden, før jeg hopper i badekaret. I kveld skal jeg ta meg tid til å et varmt og deilig bad. Etterpå skal jeg innta sofaen i horisontal stilling med et stort glass kald Pepsi Max i ene hånden, og fjernkontrollen i den andre. Endelig er det tirsdag og frustrerte fruer på Tv 2..
Kos dere alle sammen.
Klem Merete

mandag 21. mars 2011

Loppis lykke og hjemmesydd duk..

Hei hei !
På lørdag var jeg på årets første loppemarked. Jeg simpelthen elsker loppemarked <3 Det er noe av det gøyeste jeg gjør. Elsker å gå på jakt etter "skatter" til hjemmet. I dag vil jeg vise dere litt bilder av loppeskattene, litt nye skatter, og den nyeste linduken min. Sydde den selv for noen uker siden :)



For mange år siden fikk jeg en boks av min mormor med nydelig gamle kniver, men jeg har liksom ikke funnet den rette anledningen til å bruke de. Har ikke hatt gafler som passet til knivene, men på lørdag kom jeg jaggu over 12 perfekte nydelige gamle gafler. De passer perfekt til knivene. Lykke <3


Synes de er så vakre at jeg har satt de til pynt i en Norgesglass på spisebordet.


Ikke nok med at jeg fant gafler, men jeg fant også disse nydelige gamle lysestakene i sølvplett.


Likte så godt fasongen på stakene. De ser nesten ut som ballkjoler.
Me like...


Denne nye "skatten" kjøpte jeg på Mester Grønn. Er den ikke søt ?
En yndig liten kopp, med en ildtopp i ...


Å plante karse sammen med barna litt før påske, er blitt en tradisjon her i huset. Koselig og gøy for barna når det begynner å spire i eggene. Putter en liten bomullsdott i egget. Har på litt vann og karsefrø, og så er det bare å vente på at det skal spire.
 

Her er den hjemmesydde duken min. Bildene ble ikke akkurat de beste, men de får duge likevel :)


Til pynt fikk den strykemerke, påsydde blonder, og sjablongbokstaver


En liten rosett ...


Og helt til slutt litt blonder på kantene...


Håper dere likte mine nye og gamle skatter :)
Ha en flott mandagskveld.
Klem fra Merete








søndag 20. mars 2011

Nydelige gaver..

Hei på dere !
Dagen i har vært nærmest perfekt. En skikkelig kose dag. I dag har jeg hatt besøk av min gode vennine Monica, og vi har vært og spist deilig middag hos min kjære mamma. Monica er den venninen jeg har hatt lengst av alle mine venner. Vi har kjent hverandre siden vi begge lå i vogn. Hun som en søster for meg <3 Monica hadde med en nydelig pakke til meg. Er ikke jeg heldig eller ? Vil dere se hva jeg fikk ?



Pakken inneholdt denne nydelige klokken, og en kjempe flott potte fra Lene Bjerre.
Lykke <3 Me Love <3



Men ikke nok med det jeg fikk også disse nydelige seviettene.
I`m so lucky...

Dette er helt min stil. Tusen takk kjære søte, snille, Monica <3
Glad i deg !
Klem Merete <3




tirsdag 15. mars 2011

Soverommet vårt..

God kveld i stuen !
Tenkte jeg skulle vise dere litt bilder fra soverommet vårt i dag.
Gjorde litt forandringer i helgen. Sydde meg blandt annet en ny lampekjole med blonder. Var så produktiv i hele helgen, at jeg nesten er litt stolt av meg selv. Sydde meg også en stor duk til spisebordet, men den får jeg vise en annen gang. Blir nok en stund til jeg får gjort slike prosjekt igjen. Endte opp med kraftig senebetennelse, så nå er det stopp på alle produktivitet på en stund.




Slike ble den nye lampekjolen. Lysekronen har en skjerm trukket med et tynt hvit stoff. Dette har jeg lenge irritert meg over. Ville egentlig klippe av skjermen, men klarer det ikke selv. Har spurt mannen min om hjelp, men han er slett ikke av den aller kjappeste sorten. Tok mindre tid å sy nytt trekk, for å si det sånn ;) Synes lampen kom seg når den fikk nytt trekk med blonder.




Bildet laget jeg selv, eller det vil si.... Det var en gang et gamelt speil jeg hadde ståendes i kjelleren. Tok ut speilet, og malte rammen hvit. Pusset litt på den for å få den shabbye looken. Speilets bakside pusset jeg med sandpapir, slik at de ble gjennomsiktig. Inni speilet pyntet jeg med gamle noteark, sommerfugler, blonder og engler. Me like ! Satte speilet inni i rammen, og voila så hadde jeg et nytt bilde.



Slik ble bildet inni :)


Gardinene mine kjøpte jeg hos http://www.frk-doris.no/. Er så heldig at butikken hennes bare ligger snaue fem minutter med bilen fra der vi bor. Kjempe koselig butikk, med masse flotte ting. Anbefales på det varmeste :)


Var ikke helt fornøyd med skjermen på denne lampen heller. Synes den ble mye koseligere med lampekjole på.


Disse kjolene brukte min søster, og min datter da de en gang var søte små.  Nå er de bare søte :)




Mine første sko. Min kjære mor tok heldigvis vare på de. Selv om de ser nokså slitt ut. Synes det er koselig å tenke på at det var i disse skoene jeg tråkket mine første steg.


Bildet at jenten som ber nattbønn på sengen, er jeg så glad i. Kjøpte det hos http://landromantikk.no/. Det er en reproduksjon av et gamelt bilde, men det gjør ingenting for meg så lenge jeg liker det. Rammen var på et annet bilde, som ble kjøpt bare for rammens skyld. Da jeg så dette i nettbutikken, visste jeg med en gang at dette var bilde som skulle inn i rammen min. 

Ha en flott tirsdagskveld.
Klem fra merete







søndag 13. mars 2011

Min vakre nye såpedispenser...

Hei igjen !
Viser dere noen bilder av den nye såpedispenseren min, på oppfordring fra den vakre bloggen http://villabjorkhaug.blogspot.com/. Har hatt en del såpedispensere her i huset, men desverre så knuses de en etter en. Denne er fra Lisbeth Dahl, og den er av stål. Genialt, synes jeg !! Bare håper den varer en stund. 








Måtte nesten lage et lite stileben med litt perler, diamanter og diverse stæsj.
Jeg elsker å pynte med "dill dall" :)
Klem Merete